nieuws

Stakingen bij platenproducent Trespa opgevoerd

bouwbreed 1370

Stakingen bij platenproducent Trespa opgevoerd

FNV voert de stakingen die sinds vorige week vrijdag bij Trespa in Weert worden gehouden, verder op. Dat heeft de vakbond maandag laten weten.

Naast de dagelijkse stakingen van de ochtendploeg, zal vanaf dinsdag ook de middagploeg het werk neerleggen. Dat betekent dat er dan geen Trespa-platen meer worden geperst. Ook worden er geen grondstoffen meer uitgeleverd, geladen of gelost.

Vorige week verliep een ultimatum van de bond waarin gelijke beloning van alle medewerkers wordt geëist, een loonsverbetering van 2,5 procent, alsmede verlening van het sociaal plan. Bij Trespa werken ongeveer 600 man, waarvan de helft niet onder de cao van het bedrijf valt.

“De directie is niet op de eisen ingegaan. Sterker nog, ze laten helemaal niets van zich horen”, zegt Adem Akdeniz, bestuurder van FNV Procesindustrie. “Wel hebben ze vlaai uitgedeeld aan het personeel. Maar dat zit daar niet op te wachten. De medewerkers willen liever dat de directie met de FNV gaat bellen, met de mededeling dat alle eisen worden ingewilligd.”

De bond zegt te staan voor rechtvaardige en gelijke beloning voor alle medewerkers onder de bescherming van de cao en een sociaal plan. “De medewerkers willen zich niet laten uitspelen tegen elkaar. Daarom staken ze al sinds vorige vrijdag en worden de stakingen nu uitgebreid naar twee diensten.”

Trespa zegt de opstelling van de bond “treurig en spijtig” te vinden. Van staken zou “niemand beter worden” en daarom wil het bedrijf graag verder onderhandelen met FNV.

Reageer op dit artikel