Dat heeft Huub Banus, directeur van de divisie Power & Gas van Siemens Nederland, vrijdag laten weten. “Men mag verwachten dat Siemens zich bij alle vervolgstappen als een verantwoordelijk werkgever richting haar medewerkers zal opstellen”, voegde de bestuurder eraan toe.

Siemens heeft het voorgenomen besluit vrijdagochtend toegelicht aan het personeel in Hengelo, nadat het donderdagavond was uitgelekt. Veel is nog altijd onduidelijk, zoals wanneer de vestiging precies de deuren sluit. “Wij zijn zelf ook onaangenaam verrast”, zei een woordvoerder van Siemens Nederland over de gang van zaken. Hij wilde daar geen nadere toelichting op geven.

Vakbonden weten officieel nog van niets

Ook de bonden tasten nog altijd in het duister, Siemens zegt hen donderdag op de hoogte te hebben gebracht, maar zij laten weten dat zij officieel nog van niets weten.