nieuws

Scheuren na heiklus: Assen niet blij met ‘verrassingsaanval’ Brands Bouw

bouwbreed Premium 3979

Scheuren na heiklus: Assen niet blij met ‘verrassingsaanval’ Brands Bouw

Scheuren in muren en balkons. Brands Bouw heeft zich niet populair gemaakt met de onaangekondigde heiwerkzaamheden bij de bouw van een appartementencomplex in Assen. De bouwer wil niet ingaan op de kwestie, maar de gemeente is not amused: “Als Brands Bouw niet zelf de bouw had stilgelegd hadden wij dat wel gedaan”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen Cobouw.

Trillende gebouwen, ‘overspannen’ trillingmeters en zelfs scheuren in muren en balkons. Heiwerkzaamheden schudden de inwoners van Assen bijna letterlijk wakker.

“Een verrassingsaanval”, verklaren omwonenden tegenover RTV Drenthe. Zondag ontvingen ze een briefje, de volgende dag stond de bouwer op de stoep met een heimachine. Vier palen later ligt het werk alweer stil. Bouwer Brands nam zelf het initiatief, maar als de aannemer gewoon was doorgegaan had de gemeente dat wel gedaan.

Rijkelijk laat

Brands Bouw wil niet reageren. De gemeente wel. “Het bouwbedrijf had plots een gaatje in de agenda. Ze konden kortweg eerder beginnen met heien dan was voorzien. Maar ze waren rijkelijk laat met het informeren van omwonenden”, verklaart een woordvoerder van de gemeente Assen.

Assen is niet blij met de werkwijze van Brands Bouw. Temeer omdat het er naar eigen zeggen zelf alles aan doet om omwonenden goed te informeren bij bouwprojecten.

Energie in communicatie

“We hebben zelf te maken met grote bouwprojecten. Het stationsgebied staat op zijn kop en we hebben net de vaarroute, met zes bruggen en twee sluizen, achter de rug (waardoor een vaarrondje Assen weer mogelijk is). Bij deze projecten stoppen we juist veel energie in de communicatie met de omgeving, zodat ze weten wanneer de werkzaamheden plaatsvinden.”

Hoe de heiklus wordt afgerond, is onduidelijk. Mogelijk kiest de bouwer voor een andere methode die minder overlast veroorzaakt. Hoe het precies zit met de scheuren in woningen, weet de gemeente niet. “Maar wij hebben begrepen dat er geen nulmeting is uitgevoerd, terwijl die wel zou zijn toegezegd.”

Reageer op dit artikel