nieuws

Rusch gaat onderhoud uitvoeren van kranen bij Abu Dhabi

bouwbreed 1084

Rusch gaat onderhoud uitvoeren van kranen bij Abu Dhabi

Rusch Crane Services Middle East LLC (Rusch ME), dochteronderneming van Rusch uit Medemblik, gaat de inspectie doen van 23 bovenloopkranen op DAS Island nabij Abu Dhabi.

Das Island ligt 110 km uit de kust van Abu Dhabi en is een belangrijk knooppunt voor de export van olie en gas. De eigenaar van de olieraffinageactiviteiten is Abu Dhabi National Oil Company. Hoofduitvoerder van het project is Gogas /ACMT en dit bedrijf heeft alle kraan gerelateerde reparaties uitbesteed aan Rush.

Rusch ME vorig jaar opgericht

Rusch ME is in september 2016 opgericht met als doel om het periodiek laten inspecteren, onderhouden en repareren van kranen in het Midden Oosten te introduceren. De Nederlandse ambassade in de UAE heeft bij deze introductie hulp verleend. Rusch ME wordt geleid door general manager Edin Mackic. Hij heeft de afgelopen maanden een team samengesteld van lokale service engineers, die stuk voor stuk een persoonlijke training hebben genoten in Nederland.

Project van 18 maanden

Rusch begint binnenkort eerst met de engineering en voorbereiding van het project. Met de daadwerkelijke inspectie- en onderhoudswerkzaamheden van de kranen zal aanvang 2018 worden gestart. Naar verwachting zal uitvoering van het complete project 18 maanden in beslag nemen.

Reageer op dit artikel