nieuws

Nuon gaat windpark realiseren voor Microsoft

bouwbreed Premium 1263

Nuon gaat windpark realiseren voor Microsoft
ABP windpark Zweden

Energieconcern Nuon heeft een ‘mega-overeenkomst’ gesloten met de Amerikaanse softwarereus Microsoft voor het leveren van windenergie. Het bedrijf ontwikkelt een windmolenpark in de Wieringermeerpolder in de kop van Noord-Holland, om energie te leveren aan het nabijgelegen datacenter van Microsoft.

Voor de bouw van het park, waar meer dan tachtig windmolens komen te staan exclusief voor Microsoft, trekt Nuon zo’n 200 miljoen euro uit. Een woordvoerder wil niet zeggen hoeveel de deal oplevert voor Nuon, dochter van energieconcern Vattenfall. “Daar doen we op verzoek van Microsoft geen uitspraak over.”

Bouw Nuon windpark start in 2018

De bouw begint volgend jaar en het windpark zal naar verwachting vanaf 2019 elektriciteit produceren. Uiteindelijk moeten er 100 windmolens komen te staan. Die zouden 1,3 miljard kilowattuur duurzame elektriciteit gaan produceren, vergelijkbaar met het gebruik van ongeveer 370.000 huishoudens.

Reageer op dit artikel