nieuws

Nieuw bedrijfsonderdeel Croonwolter&dros voor energietransitie

bouwbreed Premium 1619

Nieuw bedrijfsonderdeel Croonwolter&dros voor energietransitie

Croonwolter&dros gaat zich nog meer toeleggen op energietransitie. De TBI-onderneming heeft daarvoor een nieuw bedrijfsonderdeel, genaamd, ‘Smart Energy’ opgericht. Daarin worden duurzame energieprojecten ondergebracht die de onderneming zelf ontwikkelt, financiert, realiseert en exploiteert.

De technisch dienstverlener ziet nieuwe kansen door de energietransitie die gaande is. Fabio Pisano, Energie consultant: “We zien dat de aandacht voor verduurzaming een toevlucht neemt. De mogelijkheden zowel technisch, financieel als bedrijfseconomisch zijn er, dus is er geen excuus meer om het niet te doen.”

Eigenaren willen wel, maar krijgen investering niet altijd rond

Edwin Normann, manager exploitatie voegt toe: “We zien een trend dat eigenaren wel willen investeren in een duurzamere leefomgeving, maar niet altijd de investering rond krijgen. Omdat de urgentie en het bewustzijn hoog is nemen we zelf onze verantwoordelijkheid door duurzame projecten te ontwikkelen en te financieren. Dat doen we inmiddels al voor verschillende eigenaren.”

Projectontwikkeling en financiering toegevoegd

Ten grondslag aan het nieuwe bedrijfsonderdeel ligt het samenbrengen van expertises die in de verschillende TBI-ondernemingen aanwezig is. “Met name het deel van projectontwikkeling en financiering hebben we toegevoegd aan de reeds aanwezige technische dienstverlening van Croonwolter&dros”, zegt Pisano. “Door zelfstandig projecten te ontwikkelen en financieren bieden we klanten een andere vorm van dienstverlening, waarbij wordt betaald voor het energieverbruik van het object en niet meer voor het in eigendom hebben van de totale installatie.”

 

 

 

Reageer op dit artikel