nieuws

Hurks verkoopt Bouwcenters aan directeur

bouwbreed Premium 1745

Hurks verkoopt Bouwcenters aan directeur

Hurks groep verkoopt Bouwcenters Van Hoppe en Centen aan de directeur. Met de verkoop zijn 56 medewerkers gemoeid.

De verkoop past in de strategie van Hurks om zich meer toe te leggen op de kernactiviteiten: bouwen en ontwikkelen in Nederland.  Deze zomer stootte Hurks de prefabbeton activiteiten al af. De twee Bouwcenters maakten decennialang deel uit van de Hurks-groep. Directeur Arjan Ahout die de twee vestigingen overneemt staat er al 22 jaar aan het roer.

De vestigingen zijn FSC en PEF gecertificeerd en hebben een groeiend assortiment duurzame bouwmaterialen. De belangrijkste trends die Ahout in zijn vak signaleert zijn 24/7 distributie, efficiënt voororaadbeheer en digitalisering. Daar wil hij met de de twee Bouwcenters in Eersel en Wanroij nog sterker dan in het verleden op inspelen.

Centrale inkoop en logistiek

Bouwcenter is aangesloten bij de Veris Bouwmaterialengroep, die centrale inkoop, opslag en facturering verzorgt. In Echt beschikt het over een centraal logistiek centrum van waaruit de meeste vestigingen beleverd worden. In totaal beschikt Veris in Nederland en België over ruim 130 vestigingen. Behalve onder de naam Bouwcenter opereren die onder de formulenamen Bouwpunt en Stiho. Veris is in handen van 29 aandeelhouders: stuk voor stuk familiebedrijven die zich toeleggen op de handel in hout en andere bouwmaterialen. De omzet van Veris bedraagt 850 miljoen euro.

Reageer op dit artikel