nieuws

Cobouw Event in beeld

bouwbreed 1570

Cobouw Event in beeld

Dynamisch. Dat was het Cobouw Event in Circl, het circulaire paviljoen van ABN Amro in Amsterdam, woensdagmiddag zeker. Presentaties, pitches, de Cobouw Award en de onthulling van de Cobouw50. Vervelen hoefden de aanwezigen zich geen moment. Een fotoverslag.

Cobouw-hoofdredacteur Theo van Vugt trapte af. Veel mannen in de zaal, maar ja dat is de bouw, een mannenbolwerk.

Hoewel, juist deze keer waren er opvallend veel vrouwen aanwezig. Dus dat vooroordeel is ook weer de wereld uit.

Inhoudelijk dan. Niek de Jong van Sustainder kwam vertellen over zijn slimme lantaarnpalen. Big Brother is watching you…?

De innovatieve pitches van Niek de Jong, Stan Roestenberg, Arno Pronk (TU Delft)  en Lennart Graaff (Dutch Windwheel) hadden de volledige aandacht van Wouter Truffino van Holland Contech. Natuurlijk.

Met presentaties van onder andere Petran van Heel (ABN Amro) en Bas Weber (PwC) was het meteen vanaf het begin opletten geblazen.

Maar er kon ook gelachen worden, bewijzen Bas Weber van PwC en Stan Roestenberg van Bohemen.

Vooral om de grappen van Richard van Hooijdonk. De futurist hield de aanwezigen echter ook een spiegel voor en tekende de toekomst uit voor de bouw. Zijn boodschap: “Het gaat allemaal veel sneller dan u denkt.”

En dan op weg naar het hoogtepunt van de middag: de bekendmaking van de Cobouw Award. Genomineerd: Heembouw, De Vries en Verburg, Nijhuis Bouw, HSB en Coen Hagedoorn. Spanning in de zaal…. Wie wint hem?

De heren van De Vries en Verburg mogen een beeldje mee naar huis nemen, maar dit keer de tweede prijs. Blijven er nog vier over….

De grote winnaars komen uit…..Volendam. HSB wint de Cobouw Award. Speciaal voor deze happening boekten zij een geplande vlucht naar Polen om. André Vos legt nog een keer uit wat het geheim van HSB precies is. “We hebben geen geheim.”

Hoezo trots?

Na de prijsuitreiking was het zoals het hoort, borrelen geblazen.

Gijs Buijs van de Aannemersfederatie Nederland laat het speciale biertje zich goed smaken.

Hapjestijd.

Ja echt, we hebben hem gewonnen.

Jonathan Schagen van de Schagen Groep praat nog even na met gastheer Petran van Heel (ABN Amro).

Fotografie: Studio 033/Karin van Berkel

Reageer op dit artikel