nieuws

Bill Gates gaat ook slimme stad bouwen

bouwbreed Premium 1464

Bill Gates gaat ook slimme stad bouwen

Na Google, heeft ook Bill Gates zijn zinnen gezet op de ontwikkeling van een ‘Smart City’. Een investeringfonds van de oprichter van Microsoft heeft 80 miljoen dollar neergeteld voor een stuk land 45 minuten rijden van Phoenix (Arizona). Daar wil Gates een compleet nieuwe gemeenschap realiseren.

Deze gemeenschap moet Belmont gaan heten, naar het investeringsfonds, meldt KPNX. Van de 25.000 meter land is het de bedoeling dat op 3800 meter kantoor- en winkelpanden worden gerealiseerd, 470 meter is geserveerd voor publieke scholen en daarnaast is er plaats voor 80.000 huurpanden.

Technologie, datacentra, en zelfrijdende voertuigen

Het meest bijzondere aan de nieuwe stad van Gates is dat het een volledig ‘slimme stad’ moet worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van ‘geavanceerde technologie, wordt de stad ontworpen  rond digitale hogesnelheidswerken, komen er datacentra, wordt er gebruik gemaakt van nieuwe productietechnologieën en distributiemodellen en zullen er straks allemaal zelfrijdende voertuigen rijden’, zegt het investeringfonds tegen KPNX. Wanneer de bouw start, is nog niet bekend.

Google bouwt stad in Toronto

Eerder dit jaar werd bekend dat Alphabet, het bedrijf waartoe Google behoort, een ‘smart city’ gaat bouwen in een stadswijk in Toronto. Het bedrijf bouwt daar een stadswijk op 12 hectare en krijgt stoplichten die wandelaars signaleren, robots die pakjes leveren via ondergrondse tunnels, zelfrijdende deelauto’s en geavanceerde en duurzame woningen.

Reageer op dit artikel