nieuws

Betonwereld bundelt de krachten in het Betonhuis

bouwbreed 1540

Betonwereld bundelt de krachten in het Betonhuis

Per 1 januari gaan het Cement&Betoncentrum, VOBN en BFBN samen verder als het Betonhuis. Op de betondag in Rotterdam werd alvast het logo van de nieuwe organisatie onthuld.

De drie organisaties zijn afgelopen jaar al onder één dak gaan opereren: het pand van de BFBN in Woerden. VOBN moest daarvoor haar plek in Veenendaal opgeven, terwijl het Cement&Betoncentrum verkaste vanuit Den Bosch. VOBN directeur Ron Peters, gaat leiding geven aan de nieuwe organisatie.

Volgens Peters is het logisch om al die verschillende betonclubs te bundelen. “Uiteindelijk is er meer dat ons bindt dan ons scheidt. We zijn allemaal bezig met duurzaamheid en circulariteit, worstelen met kwartststof en verwerkbaarheid en komen ook allemaal dezelfde grote opdrachtgevers tegen, zoals bijvoorbeeld Rijkswaterstaat. Gezamenlijk sta je natuurlijk ook sterker met de lobby in Den Haag en richting Brussel. Nu doen alle clubjes dat nog zelfstandig en kun je nauwelijks een vuist maken. Terwijl je het wel hebt over een materiaal met maatschappelijke impact.

Zo’n naam vraagt natuurlijk om een nieuw pand

Peters zou graag nog de zand- en grindsector binden aan zijn organisatie. Zij zijn immers belangrijke toeleveranciers voor de betonbranche. Ook de sloopsector, bijvoorbeeld de BRBS zou hij graag inlijven.

Vrijdag 1 december zetten alle partijen hun handtekening bij de notaris. Op 1 januari volgend jaar wordt het Betonhuis dan effectief. Peters erkent dat zo’n naam eigenlijk ook vraagt om een gebouw. Van beton natuurlijk. Een architectonisch statement dat de kwaliteiten van het materiaal, na water de meest gebruikte grondstof op aarde, goed tot uitdrukking brengt. Maar hoe concreet dergelijke ideeën zijn, daar laat hij zich niet over uit.

Reageer op dit artikel