nieuws

Akzo Nobel neemt Thais bedrijf over

bouwbreed 872

Akzo Nobel neemt Thais bedrijf over

Verf- en chemieconcern Akzo Nobel heeft het Thaise bedrijf V.Powdertech overgenomen. Bij het Thaise bedrijf, dat poedercoatings maakt, werken ruim 250 mensen. De overnameprijs houdt Akzo Nobel voor zich.

V.Powdertech richt zich met zijn poedercoatings op zowel de consumentenmarkt als de industriële markt. De overname van het Thaise bedrijf ,,versterkt onze leidende positie op de markt voor poedercoatings in Zuidoost-Azië”, verklaarde operationeel directeur Ruud Joosten van de verftak van Akzo Nobel. Akzo Nobel verwacht de transactie in de komende weken af te ronden.

Akzo Nobel wil zich volledig op de verftak toeleggen en de divisie speciaalchemie van de hand doen. De aandeelhouders mogen zich donderdag over dat plan uitspreken.

Vorige week liepen fusiegesprekken tussen Akzo Nobel en het Amerikaanse verfbedrijf Axalta nog spaak. Axalta bleek meer oren te hebben naar een bod van het Japanse Nippon Paint.

Reageer op dit artikel