nieuws

12 nominaties voor Waterinnovatieprijs 2017

bouwbreed 1842

12 nominaties voor Waterinnovatieprijs 2017

De genomineerden voor de Waterinnovatieprijs 2017 zijn bekend. Van de 115 inzendingen zijn er twaalf genomineerd.

Per categorie (Waterveiligheid, Schoon Water, Voldoende Water en Energie en Waterschappen) zijn drie deelnemers geselecteerd. In iedere categorie wordt op 27 november een winnaar gekozen tijdens de uitreiking op de Markt- en Innovatiedag Waterschappen in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Daarnaast maken alle genomineerden kans op de Publiekprijs. Op dit moment kan er gestemd worden op de genomineerden.

Duurzame karakter van innovaties valt op

Volgens de jury valt dit jaar het duurzame karakter van de nominaties op. Zo is er een nominatie die water van daken opvangt en het zuivert naar zoet water (Hemel (s) Water, in de categorie ‘Voldoende Water’). Een andere innovatie zet ontwaterd zuiveringsslib om in ‘groengas’ (in de categorie Energie en Waterschappen) en is er een manier bedacht om afval naar de kant van de rivier te begeleiden, zodat het makkelijker te verzamelen in (The Great Bubble Barrier, categorie Schoon Water).

Juryleden

De jury bestaat dit jaar uit: Michèle Blom (directeur-generaal van Rijkswaterstaat), Bas Jonkman (hoogleraar Integrale Waterbouwkunde aan de TU Delft), Ed Nijpels (voorzitter van de borgingscommissie SER Energieakkoord), Hendrik Postma (voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers en directeur van Boskalis Nederland), Lidwin van Velden (waarnemend directievoorzitter van de NWB Bank) en Doekle Terpstra (voorzitter van Uneto-VNI).


De genomineerden

‘Waterveiligheid’:

-Innovatieve doorlatendheidssondering voor dijkverbeteringen (Fugro Nederland B.V.)

-Virtual reality-dijken (Witteveen+Bos)

-Verbetering IJsseldijk Gouda (Hoogheemraadschap van Rijnland)

‘Schoon water’:

-Visspotter.nl (Arcadis)

-GE(O)ZOND Water (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en PWN)

-The Great Bubble Barrier (The Great Bubble Barrier)

‘Voldoende water’:

-Multiflexmeter (Multiflexmeter, alliantie meerdere waterschappen)

-De zoete stuw (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

-Hemel(s)water (Water Innovation Consulting)

‘Energie en waterschappen’:

-EQA-Box Plug & Play waterkracht (EQA-Projects B.V. en waterschap Rivierenland)

-Innovatiefabriek Nieuwveer (Waterschap Brabantse Delta)

-Superkritisch vergassen: de supervariant (Hollands Noorderkwartier en SCW Systems)

 

Reageer op dit artikel