nieuws

Nieuwe eigenaar voor Installatiebedrijf Leerkes

bouwbreed 1407

Nieuwe eigenaar voor Installatiebedrijf Leerkes

Franc Koelman neemt Leerkes Elektro en Leerkes Lichtconcepten in Haarle over van Willy Leerkes. De nieuwe eigenaar start officieel per 1 januari 2018.

Koelman is bekend in de bouwwereld als financieel directeur van Van Buren Bouwmaterialen en als regiomanager bij BMN Regio Oost-Nederland. “Zijn netwerk en kennis sluiten helemaal aan op onze doelgroep”, vertelt Willy Leerkes. De eigenaar van het installatiebedrijf heeft geen bedrijfsopvolging kunnen vinden, maar heeft zijn voorkeur om het bedrijf zelfstandig door te laten gaan. Met Koelman aan het roer ziet hij de toekomst van zijn bedrijf met vertrouwen tegemoet. “Natuurlijk zal Franc sommige zaken anders aanpakken, veranderen of desgewenst verbeteren. Iedereen werkt op z’n eigen manier. Maar in de basis blijft de koers gelijk”, laat Leerkes weten.

Leerkes blijft beschikbaar voor advies

Willy Leerkes blijft na de overname gewoon beschikbaar voor advies. “Als ondernemer staat het alleen stil in je hoofd als je slaapt. Je bent er altijd mee bezig. En dat laat je niet zomaar los. Dat je betrokken blijft en dat nog kwijt kunt binnen het bedrijf, waar je jaren je ziel en zaligheid in hebt gelegd, vind ik een pré. Dat speelde ook zeker een rol in mijn keuze voor Franc. Ik wil natuurlijk gewoon dat het succesvol blijft.”

Willy Leerkes richtte het bedrijf in 1985 op. Het bedrijf in Haarle groeide tot een van de grote spelers in de installatiewereld. Met 35 medewerkers worden door het hele land projecten gerealiseerd.

Reageer op dit artikel