nieuws

‘Eric Wiebes wordt minister van Economie en Klimaat’

bouwbreed Premium 2120

‘Eric Wiebes wordt minister van Economie en Klimaat’

VVD’er Eric Wiebes gaat hoogstwaarschijnlijk zorg dragen voor de klimaatdoelstellingen van het nieuwe kabinet. Volgens De Telegraaf wordt Wiebes de nieuwe minister van Economie en Klimaat.

Wiebes, in het vorige kabinet staatssecretaris van Financiën, volgt dan zijn op Economische Zaken partijgenoot Henk Kamp op. Deze ministerpost wordt in het nieuwe kabinet uitgebreid met het onderwerp klimaat, schrijft De Telegraaf.

Verbazing in Den Haag

Dat de post naar Wiebes gaat, wekt volgens het dagblad in politiek Den Haag verbazing op. Lange tijd werd namelijk aangenomen dat partijen als D66 of CU, die meer als milieupartijen bekend staan, een minister voor deze post zouden aanleveren. De Telegraaf schrijft dat volgens ingewijden de VVD al langer lonkte naar het departement.

VVD’er Halbe Zijlstra wordt volgens de krant minister van Buitenlandse Zaken.

Reageer op dit artikel