nieuws

Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister van Infrastructuur

bouwbreed 4218

Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister van Infrastructuur
Cora van Nieuwenhuizen wordt minister van Infrastructuur

Cora van Nieuwenhuizen (VVD) wordt de nieuwe minister van Infrastructuur. Dat meldt het FD.

Van Nieuwenhuizen is op dit moment europarlementariër. Daarvoor was ze Tweede Kamerlid en deed de woordvoering op gebied van migratie, asiel en integratie en later sociale zaken en werkgelegenheid.

Haar lange politieke loopbaan begon in 1994 als raadslid in Oisterwijk. Daarna werd ze lid van de Provinciale Staten in Noord-Brabant. In 20017 werd ze gedeputeerde, met Mobiliteit, Infrastructuur, Havenschap Moerdijk, Eindhoven Airport en Toezicht op Waterschappen en Integrale Handhaving in haar portefeuille.

Als kind wilde ze beurshandelaar worden

“Voor zover ik weet, ben ik de enige Nederlandse Europarlementariër die alle bestuurslagen heeft gehad. Van lokaal, naar provinciaal, naar landelijk, naar Europees”, schrijft ze op haar eigen website.

Als kind wilde van Nieuwenhuizen beurshandelaar worden. Na haar universitaire opleiding Sociale geografie (Universiteit Utrecht) in 1987 werkte ze vier jaar bij Credit Lyonnais Bank Nederland in Tilburg.

Reageer op dit artikel