nieuws

Belgische bouwer Besix hoofdsponsor van de Rode Duivels

bouwbreed Premium 1535

Belgische bouwer Besix hoofdsponsor van de Rode Duivels
Besix Rode Duivels

Het Belgische bouwconcern Besix ESIX Group is komende vijf jaar hoofdsponsor van de Rode Duivels, het Belgische voetbalelftal. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt zonder financiële details te vermelden.

Behalve het eerste elftal zal Besix ook het vrouwenteam, het belofte elftal en alle andere nationale jeugdploegen ondersteunen, alsmede de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

‘We hebben enkele uitgesproken gemeenschappelijke punten: een sterke lokale verankering en een goede internationale uitstraling’

Topman Rik Vandenberghe van Besix: “Onze naam verbinden aan de verschillende nationale voetbalteams is om twee redenen zinvol: ten eerste omdat we als Belgische groep grote supporters zijn en meeleven met deze fantastische teams, net als zoveel andere landgenoten. Daarnaast hebben we enkele uitgesproken gemeenschappelijke punten: een sterke lokale verankering en een goede internationale uitstraling.”

Besix is actief in de Benelux maar ook in de Verenigde Arabische Emiraten en in Qatar

Besix is actief in de Benelux maar ook daarbuiten. “We genieten daar een goede reputatie. Dat is vooral zo in de Verenigde Arabische Emiraten en in Qatar, waar we de stadions Khalifa en Al Wakrah hebben gebouwd.”

Het Belgische bouwconcern werkt in Nederland onder meer aan de Nijkerkerbrug en het SAA-project.

Reageer op dit artikel