nieuws

Duurzaam bouwen? Tijd voor actie

bouwbreed 13

Duurzaam bouwen? Tijd voor actie

Cobouw trekt het land in met een reizende talkshow; het Cobouw Café. We gaan op zoek naar bouwhelden, mooie, lokale projecten en weken vastgeroeste discussies los.

Maxime Verhagen, Biense Dijkstra, de nieuwe voorzitter van Uneto-VNI Doekle Terpstra, cabaretier Frans Miggelbrink. Zij en vele anderen praten volgende week mee over de verkiezingen, bouw, energie, gas en raceauto’s tijdens het Cobouw Café op de Bouwbeurs. In de bierhal, waar anders.

Biense Dijkstra is al jaren hoofdsponsor van SC Cambuur. Voetbal, hij gaat er helemaal in op, maar eerlijk gezegd houdt hij veel meer van autoracen. Getuige de filmpjes op zijn telefoon kan hij er ook echt wat van. Nu komt het dilemma. Dijkstra zegt namelijk ook zeer begaan te zijn met de wereld, de toekomst, het milieu. Hij overweegt zelfs zijn hobby ervoor op te geven. Want, hoe kun je aan de ene kant investeren in duurzame technieken, terwijl je aan de andere kant de grenzen der mogelijkheden opzoekt van de heilige koe? Misschien wel het symbool van de vervuiling.

Tijdens het Cobouw Café van volgende week gaan we het hier zeker over hebben. Centraal tijdens deze editie van de enige echte live-bouwtalkshow staat de vraag: wat moet het nieuwe kabinet doen op het gebied van duurzaam bouwen? Want laten we eerlijk zijn. Echt vlotten wil het niet met de verduurzaming van de bestaande voorraad.

Maar is dat erg? En kan een kabinet daar eigenlijk wel iets aan doen? Olof van der Gaag, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, vindt van wel. Eerder drong hij in Cobouw al aan op een nieuw Energieakkoord met veel concrete afspraken over het energiezuiniger maken van huizen. Woensdag horen we van Van der Gaag of dat akkoord al in de maak is.

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, vindt een nieuw Energieakkoord overbodig. Afspraken genoeg, stelt hij, het is vooral tijd voor actie. Al met al genoeg gespreksstof voor een spraakmakend Cobouw Café waar u overigens ook kennis kunt maken met Doekle Terpstra, de kersverse nieuwe voorzitter van Uneto-VNI. Komt dat zien en horen. 8 februari, in de bierhal van de Bouwbeurs. Aanvang: 12:00. Aanmelden kan nog steeds via onze website. Daar staat ook het hele programma met alle gasten.

Cobouw Café bij u in de buurt

Wilt u dat wij naar uw dorp,provincie of stad komen? Neem dan contact op met Thomas van Belzen. Telefoon :06 53 86 6793. Mail:t.v.belzen@cobouw.nl

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels