nieuws

Nieuwe floatglass fabriek voor Guardian Glass

bouwbreed Premium 2164

Nieuwe floatglass fabriek voor Guardian Glass

Om aan de toenemende vraag naar floatglas en gecoat glas te voldoen, bouwt Guardian Industries een nieuwe fabriek in Polen.

De nieuwe fabriek komt pal naast de bestaande fabriek te liggen in het Poolse Czestochowa. De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen.  Naar verwachting zal de site operationeel zijn in het derde kwartaal van 2019. De fabriek zal 1000 ton glas per dag produceren en zal over een hoogtechnologische coatinglijn beschikken.

Volgens Guus Boekhoudt, verantwoordelijk voor Europa binnen de Amerikaaanse glasfabrikant gaat het om de grootste greenfieldinvestering in de geschiedenis van het bedrijf.  De fabriek moet Guardian verder positioneren als de toonaangevende producent van veiligheidsglas en energie-efficiënte glasproducten met hoge prestaties voor zowel residentiële als commerciële gebouwen in Europa.

Guardian beschikt in totaal over 28 floatglass fabrieken wereldwijd, waaronder tien in Europa.

Reageer op dit artikel