nieuws

Kekke cabine voor coole kraanmachinist  

bouwbreed 2480

Kekke cabine voor coole kraanmachinist  

Linden Comansa rust zijn nieuwste torenkranen uit met een strakke kubusvormige cabine. Behalve goede ‘looks’ biedt de cabine volgens Spaanse fabrikant vooral perfect zicht op het werk en andere ergonomische voordelen voor de kraanmachinisten.

De cabine is compleet rechthoekig en is niet voor niets de Cube gedoopt. De voorste helft bestaat compleet uit glas. Niet alleen voorruit en zijkanten zijn van bodem tot dak uitgevoerd in gelamineerd glas, het vloerpaneel en het dak bestaan uit hetzelfde materiaal. Dat verschaft de machinisten perfect zicht op de werkzaamheden, meldt de spaanse kraanfabrikant trots in een persbericht. “Dat vergroot dus ook de veiligheid van complexe hijsklussen. Met geknikte of gebogen panelen heeft de machinist nooit zo’n onbelemmerd zicht. En de panelen zijn ook nog eens veel makkelijker te vervangen, mocht dat nodig zijn.”

De rechthoekige cabine biedt volgens de fabrikant ook wat meer ruimte dan gebruikelijk en danzij goede isolatie is de cabine comfortabel in koude en warme omstandigheden. Het getinte glas houdt zonnewarmte tegen. Op het dak van de cabine kan zonodig een airco worden geplaatst. In het deel achter de stoel zijn opbergvakjes en planken aangebracht en is plek voor kleerhangers en een koffiezetapparaat. De grootste variant van the Cube is ook nog uitgerust met een ingebouwde magnetron. Daar kan ook een tweede persoon plaatsnemen zonder dat die de machinist in de weg zit.

De cabine is ontworpen door bureau BigD uit Pamplona. Linden Comansa rust bijna alle nieuwe kranen uit met the Cube. Maar hij kan ook gemakkelijk worden gemonteerd in oudere kranen.

 

Foto's

Reageer op dit artikel