nieuws

Winy Maas helpt binnenstad Eindhoven revitaliseren

bouwbreed 2237

Winy Maas helpt binnenstad Eindhoven revitaliseren

Architect en stedenbouwkundige Winy Maas gaat de gemeente Eindhoven adviseren over grote ruimtelijke plannen in de binnenstad. Als supervisor moet hij bijdragen aan een betere samenhang in het stadscentrum.

Het Eindhovense stadscentrum bleef de afgelopen jaren achter bij grootschalige ontwikkelingen als de High Tech Campus, voormalig Philips-terrein Strijp-S en de TUe campus. Daardoor is in het centrum nauwelijks merkbaar dat Eindhoven geldt als een van ‘s werelds high tech hotspots. De gemeente roept de hulp in van de MVRDV-directeur om daarin met een aantal fikse ingrepen verandering te brengen.

De stad wil verder verdichten en wil met meer groen en water de levendigheid en ontmoetingsmogelijkheden vergroten. Ook zijn er plannen voor een aantal gebouwtransformaties en aanleg van binnenhoven. De supervisor moet samenhang brengen in die plannen en het debat aangaan om iedereen erbij te betrekken. Hij start daarmee tijdens de Dutch Design Week. Maas: “Het centrum van Eindhoven lijkt van niemand te zijn, terwijl in andere steden het centrum juist vaak de identiteit bepaalt. Ik wil kijken hoe we dat in Eindhoven ook terug kunnen laten komen. Er is ruimte!”

Winy Maas is behalve oprichter van architectenbureau MVRDV professor aan de TU Delft. Als leider van de Think Tank The Why Factory onderzoekt hij de toekomst van de stad. Hij is ook één van de vier ambassadeurs van de Dutch Design Week (DDW) 2017. Zijn plannen voor de Eindhovense binnenstad licht hij tijdens de Dutch Design Week in een lezing toe.

Reageer op dit artikel