nieuws

Topman Akzo Nobel treedt per direct af

bouwbreed 2042

Topman Akzo Nobel treedt per direct af

Topman Ton Büchner van Akzo Nobel legt per direct zijn functie neer vanwege gezondheidsredenen. Dat heeft het verf- en chemieconcern bekendgemaakt. Wat hij precies heeft is niet bekendgemaakt.

Büchner wordt opgevolgd door de Belg Thierry Vanlancker, die tot voor kort verantwoordelijk was voor de divisie Specialty Chemicals binnen Akzo Nobel. Vanlancker werkt sinds 2016 voor Akzo Nobel.

Büchner was sinds 2012 werkzaam bij Akzo Nobel. Hij heeft volgens Akzo Nobel zorg gedragen voor een “significante verbetering” van de prestaties van het bedrijf en de winstgevendheid tot recordhoogtes gebracht.

Akzo Nobel was recent onder leiding van Büchner het doelwit van overnamepogingen door de Amerikaanse branchegenoot PPG. Die trok zich uiteindelijk terug, maar de Amerikaanse interesse leidde wel tot rumoer onder aandeelhouders van het bedrijf. De kwestie sleept zich nog altijd voort.

Büchner besloot onder druk van de interesse van PPG het concern op te splitsen in een verf- en een chemiebedrijf om de winstgevendheid te vergroten. Dat proces zal door Vanlancker worden voortgezet.

Focus op gezondheid

Zelf spreekt Büchner van een moeilijk besluit. “Maar mijn focus moet nu op mijn gezondheid gericht zijn.”

Büchner lag er aan het begin van zijn periode bij Akzo Nobel ook al enige tijd uit wegens gezondheidsproblemen. Hij kampte toen met een burn-out.

Reageer op dit artikel