nieuws

Sloper Beelen profiteert van toename bouwproductie

bouwbreed Premium 5551

Sloper Beelen profiteert van toename bouwproductie

Beelen Sloopwerken heeft afgelopen jaar de bedrijfsopbrengsten met 14 procent opgevoerd tot 51 miljoen. De slooponderneming profiteert naar eigen zeggen vooral van de toegenomen bouwproductie, die ook meer sloopprojecten met zich meebrengt.

Het bedrijf zag het bedrijfsresultaat met 50 procent stijgen tot 3,3 miljoen. De nettowinst kwam uit op 2,3 miljoen, een toename van 35 procent. “Deze cijfers bevestigen dat de ingeslagen weg, om innovatief en duurzaam te slopen, de toekomst is”, schrijft de directie in het jaarverslag over 2016.

Na jaren waarin de totale sloopomzet in Nederland met 45 procent afnam, stijgt deze inmiddels al weer een aantal jaren. Ook Beelen heeft daar baat bij gehad. Daarnaast heeft het slopersbedrijf geprofiteerd van een verdere professionaliseringsslag en een aangescherpte focus op innovatie en efficiëntie.

“Hierdoor lukt het ons om continue mooie nieuwe opdrachten binnen te halen en deze ook succesvol uit te voeren.”

Verdere stijging resultaten

Dit jaar rekent Beelen Sloopwerken op een verdere stijging van de resultaten. “Het herstel in de economie en het herstel in de bouwsector zal naar verwachting in de branche ook leiden tot een omzetstijging uit sloop- en asbestwerken”, aldus de onderneming, die geen concrete prognose afgeeft voor 2017.

Eerder dit jaar maakte oprichter en eigenaar Wim Beelen bekend uit de dagelijkse leiding van de Beelen Groep te stappen. Adriaan Vis, afkomstig uit de transportsector, is hem inmiddels opgevolgd als bestuursvoorzitter. Beelen zelf gaat zich vooral richten op “strategisch commerciële klantcontacten”.

Reageer op dit artikel