nieuws

Malafide klusjesmannen actief in hoofdstad

bouwbreed 2342

Malafide klusjesmannen actief in hoofdstad
malafide klusjesmannen

In Amsterdam zijn malafide klusjesmannen actief. Dat zegt de politie in de hoofdstad. Het betreft volgens haar een groep “Engels sprekende mannen” die hun diensten aanbiedt, maar feitelijk alleen uit is op het geld van onwetende slachtoffers.

Een woordvoerder van de politie meldt op Facebook dat de oplichters zeer gehaaid te werk gaan. Om woningeigenaren over te halen bijvoorbeeld hun gevel te laten verven, doen ze zich voor als bouwvakkers die werkzaam zijn op nabij gelegen bouwplaatsen. Omdat ze enkele dagen op bouwmaterialen moeten wachten, zouden ze tijd hebben voor wat andere klussen.

In Amsterdam-Zuid trapte een vrouw deze week in het verkooppraatje van de mannen. Zij ging er van uit met bonafide werklui te maken te hebben, ook al ze daadwerkelijk een busje met steigerdelen lieten voorrijden. Toen zij een aanbetaling had gedaan, gingen de “Ierse Travellers”, zoals de politie ze noemt, er echter met het geld vandoor.

“Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat deze mevrouw dit niet had moeten doen. Maar de heren zijn zeer handig en overtuigend”, aldus de politie. Inmiddels zijn er meerdere meldingen binnen gekomen van dergelijke oplichtingspraktijken. Ze houdt rekening met meer aangiftes.

“De ervaring leert dat dit soort oplichters niet lang op een plaats blijven. Ze reizen letterlijk door het land en zonder concrete aanwijzingen zoals kentekens of identiteit van deze mannen, zijn ze voor ons niet of nauwelijks op te sporen.”

Reageer op dit artikel