nieuws

Koninklijke Woudenberg levert tweede fontein in Rome op

bouwbreed 1914

Koninklijke Woudenberg levert tweede fontein in Rome op

Janssen de Jong-dochter Koninklijke Woudenberg heeft in Rome een tweede door Nederlanders geadopteerde en gerestaureerde fontein opgeleverd. Het gaat om de Fontana dei Giardini. Een maand geleden werd de eerste al opgeleverd, de Fontana delle Api (bijenfontein).

De twee fonteinen werden belangeloos opgeknapt als goedmaker voor de vernieling van de beroemde Romeinse Barcacciafontein bij de Spaanse Trappen. Die raakte in 2015 zwaar beschadigd tijdens rellen met Feyenoordfans. De Italiaanse hoofdstad draaide zelf op voor het herstel.

Woudenberg fontein

De Fontana dei Giardini raakte beschadigd door een omvallende boom (Foto: Koninklijke Woudenberg)

De restauratie van de twee andere fonteinen was een initiatief van Salviamo la Barcaccia, een speciaal opgerichte vereniging van prominente Nederlanders in Italië, die fondsen heeft ingezameld. Het project werd uitgevoerd door Koninklijke Woudenberg en steenhouwerij Meesters-in.

De betonnen Fontana dei Giardini was beschadigd door een omgevallen boom, de marmeren Fontana delle Api was aangetast door kalkhoudend water.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels