nieuws

Curatoren Imtech dagen KPMG voor de rechter

bouwbreed 2159

Curatoren Imtech dagen KPMG voor de rechter

Accountantskantoor KPMG moet zich woensdag voor de rechter verantwoorden over zijn rol in het faillissement van Imtech. De curatoren van het ter ziele gegane installatiebedrijf eisen in een kort geding dat KPMG meewerkt aan het feitenonderzoek naar het faillissement van Imtech.

In het op maandag gepubliceerde zesde faillissementsverslag van Imtech schrijven curatoren Paul Peters en Jeroen Princen dat ze willen weten of KPMG de controle op de jaarrekening van Imtech wel correct heeft uitgevoerd. De curatoren twijfelen daaraan omdat KPMG in 2016 een boete van beurswaakhond AFM heeft gekregen vanwege de slechte controle van de boeken van een aantal bedrijven, waaronder Imtech. KPMG heeft die boete – van 1,25 miljoen euro – nooit aangevochten.

Grote delen van de tekst van het boetebesluit zijn echter zwart en dus onleesbaar gemaakt, waardoor  niet duidelijk is voor welke controle KPMG de boete kreeg. Ook is niet goed duidelijk op welke onderdelen van de controle KPMG onvoldoende werk heeft verricht.

De curatoren hebben KPMG herhaaldelijk om aanvullende informatie gevraagd, maar de accountants weigeren aan dat verzoek te voldoen. Daarom stappen de curatoren naar de rechter.

Reageer op dit artikel