nieuws

Stadhuis Woerden bij sloop deels ingestort: bouwvakker onder puin (update)

bouwbreed Premium 24

Stadhuis Woerden bij sloop deels ingestort: bouwvakker onder puin (update)

Bij sloopwerkzaamheden is een deel van het stadhuis van Woerden ingestort. Daarbij is een bouwvakker onder het puin bedolven.

Het stadhuis aan de Blekerijlaan wordt momenteel verbouwd en staat leeg. Het is volgens de brandweer nog onduidelijk hoe het met de persoon gaat. Reddingswerkers kunnen het pand nog niet in vanwege instortingsgevaar. Het wachten is op specialisten. Van het drie verdiepingen tellende pand zouden deels twee lagen zijn ingestort. Het dak is nog intact.

Update: de burgemeester van Woerden heeft vrijdagavond tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat de bedolven bouwvakker is overleden.

Van slag 

De bouwvakker is een werknemer van Lek Sloopwerken. Het bedrijf uit Woerden bevestigt dat hij als enige op het project werkzaam is. “We zijn helemaal van slag”, reageert Maarten Lek, directeur van het sloopbedrijf. 

De sloper bevond zich op de eerste verdieping toen de verdieping erboven deels instortte en de betonconstructie van de eerste verdieping meenam naar beneden.

 

Niet de eerste keer

Volgens het nieuwsmedium Schiedam24 was Lek Sloopwerken eerder dit jaar ook betrokken bij een ongeval. Toen ging het mis tijdens de sloop van een schoolgebouw in Schiedam. Een medewerker van Lek Sloopwerken raakte daarbij gewond.

Eerder deze week werd bekend dat BAM het nieuwe stadhuis van Woerden voor 11,5 miljoen gaat renoveren.

Bijzondere sloopklus 

Lek Sloopwerken is in februari van dit jaar begonnen met de sloop van het stadhuis in Woerden. In juni moet de klus geklaard zijn. Zoveel mogelijk materialen wordt gescheiden. “98 procent wordt  op een gecontroleerde manier hergebruikt”, valt op te maken uit een werkplanning. 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel