nieuws

Plegt-Vos staakt bouwproject vanwege gedoe met de NAM

bouwbreed 1856

Plegt-Vos staakt bouwproject vanwege gedoe met de NAM

Aannemer Plegt-Vos is gestopt met een groot bouwproject in Bedum, vanwege gedoe met de NAM over de manier van versterken.

In de gemeente Bedum wil bouwer Plegt-Vos 16 nieuwe woningen aardbevingsbestendig maken met een schokbestendige fundering. De NAM die vergoedingen verstrekt voor het aardbevingsbestendig maken van nieuwe woningen ziet die methode echter niet zitten, schrijft het Dagblad van het Noorden.

“De NAM geeft de voorkeur aan houtskeletbouw”, valt in het artikel te lezen. “Dat scheelt in de prijs.”  

‘Nog niet alle stukken zijn binnen’

Een woordvoerder van Plegt-Vos bevestigt tegenover Cobouw dat er discussie is met de NAM over het nieuwbouwproject. “Op dit moment valt er echter weinig nieuws te melden anders dan dat er constructief overleg plaatsvindt met de NAM en de gemeente Bedum.” 

De NAM licht toe dat de bouwer nog niet alle stukken heeft aangeleverd voor het stilgelegde project en benadrukt dat Plegt-Vos voor alle vorige projecten (“een variëteit aan bouwsystemen, in totaal 1100 woningen”) een vergoeding kreeg.

Bedum is beduusd 

Het gemeentebestuur van Bedum is niet blij met de gang van zaken en heeft het idee dat verschillende bouwprojecten vertraging oplopen door discussies met de NAM over vergoedingen. De NAM lijkt zich niet in dat beeld te herkennen en wijst erop dat de Bedumse bouw de afgelopen jaren kon rekenen op een NAM-bijdrage van 2,9 miljoen euro.

Over de nieuwbouwregeling is al langer discussie. Er komt een nieuwe aan, maar wanneer is nog onduidelijk. 

Reageer op dit artikel