nieuws

Engie betaalt kwart miljoen na dodelijk ongeval

bouwbreed Premium 1659

Engie betaalt kwart miljoen na dodelijk ongeval

De Nederlandse tak van energiebedrijf Engie betaalt een boete van een 250.000 euro vanwege een ongeluk op een boorplatform waarbij twee doden vielen. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie. Justitie verweet Engie E&P Nederland dat het te weinig heeft gedaan om zijn werknemers te beschermen.

Het fatale ongeluk gebeurde in juni 2013. Volgens het OM waren de risico’s van het werk aan het gasplatform in de Noordzee onvoldoende in kaart gebracht. Daarnaast was het veiligheidsbeleid niet op orde en was een van de werknemers ook niet opgeleid voor de testen die hij moest uitvoeren.

Het ongeluk gebeurde toen de medewerkers van Engie luchtdruk zetten op een gaskoeler die vermoedelijk lek was. Het effect was funest: buizen werden met grote kracht naar buiten geblazen. Twee medewerkers kwamen om het leven, de derde raakte gewond en is gedeeltelijk arbeidsongeschikt.

Met de transactie is de zaak afgesloten. Engie had al eerder een schaderegeling getroffen met de nabestaanden. Ook nam het bedrijf maatregelen om herhaling te voorkomen.

Reageer op dit artikel