nieuws

Oud-SP-Kamerlid voorzitter AFNL-NOA

bouwbreed Premium 1781

Oud-SP-Kamerlid voorzitter AFNL-NOA

Oud-SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen wordt per 1 juni voorzitter van AFNL-NOA. De aannemersfederatie en de afbouwers hebben de handen  ineen geslagen om extern de belangen van het MKB te behartigen.

Gesthuizen (41) was tot begin van dit jaar lid van de Tweede Kamerfractie van de SP en speelde voor het mkb een belangrijke rol. Zij was bijna 11 jaar de woordvoerder op het terrein van Economische Zaken. Daarvoor was zij gedurende zes jaar zelfstandig ondernemer.

Momenteel is Gesthuizen ook voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. Tevens vervult zij een aantal bestuurlijke functies in onder meer de kunstsector.

Focus op vaste banen

Sinds enige tijd hebben de koepelorganisatie AFNL en de brancheorganisatie NOA de krachten gebundeld om de belangenbehartiging van ondernemers in het mkb in bouw, afbouw en infra te versterken. De organisaties blijven nog wel onafhankelijk van elkaar functioneren, maar zoeken richting ‘Den Haag’ de samenwerking op.

Gesthuizen zal focussen op een gelijk speelveld op de arbeidsmarkt, waarbij vaste medewerkers, goed onderwijs met passende opleidingen en pensioenmogelijkheden voor de zware beroepen cruciale elementen zijn. Daarnaast zal zij zich onder meer richten op de cultuuromslag in de gehele bouwgerelateerde omgeving met veranderende vraag, veranderende relaties tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers en samenwerking en kennisdeling in en buiten de keten.

Reageer op dit artikel