nieuws

10, 9, 8….de gong. Applaus. VolkerWessels is terug op de beurs

bouwbreed Premium 1732

10, 9, 8….de gong. Applaus. VolkerWessels is terug op de beurs

De gong heeft geluid. VolkerWessels is terug op de beurs. Beleggers die vóór 2003 aandelen hadden, keren terug, zegt ceo Jan de Ruiter.

Met een mannetje of vijftig hadden ze de laatste maanden aan de beursgang gewerkt. Ze vlogen naar Brussel, Den Haag, Londen, Frankfurt, Parijs. “En toen werd het echt spannend. We gingen twee dagen naar New York en daarna terug om te stofzuigen in Londen”, zegt Jan de Ruiter. Hij bedoelt: beleggers binnenhalen.

Gespannen gezichten

De Ruiter vertelt het tien minuten nadat hij om 9 uur precies deze vrijdag de gong op Beursplein 5 heeft geluid.

Daar op het bordes, met uitzicht op de beursvloer, waren er vooraf nog gespannen gezichten. Een blonde mevrouw van de Beurs vertelde dat De Ruiter met een backhand op de gong moest slaan. Maar eerst zouden ze aftellen.

De Ruiter kreeg alvast de paukenstok in zijn rechterhand en sloeg een paar keer met de vilten kop in zijn linkerhand.

Tien, negen, acht…de gong. Applaus. VolkerWessels is na veertien jaar terug op de beurs. Voor 23 euro per stuk gaat 31 procent van de aandelen van VolkerWessels in de verkoop.

Met z’n vieren de wereld rond

Trots wordt het bestuur even later ingelicht dat de koers aan het stijgen is. “Licht”, weet De Ruiter. Loon voor werken. Met z’n vieren hadden ze de wereld rondgereisd. Cfo Jan van Rooijen, coo Alfred Vos, De Ruiter zelf en relatiemanager Ingrid Prins.

Ze moesten het verhaal van VolkerWessels over de bühne brengen. Lukte dat? “Ja, dat resoneerde goed”, zegt De Ruiter. Het decentrale ondernemingsmodel van VolkerWessels wordt soms als risico gezien. Maar dat is het juist niet. “Je hebt eigen ondernemers voor de bedrijven.”

Oude bekenden

Tijdens de roadshow kwamen ze oude bekenden tegen. Partijen die vóór 2003, toen Dik Wessels het bedrijf van de beurs haalde, ook aandelen VolkerWessels hadden. Zij toonden veertien jaar later weer interesse.

Kopschuw voor VolkerWessels zijn ze door het toenmalige vertrek van de Nederlandse bouwer van de beurs niet geworden. “Nee”, zegt De Ruiter. “Dik Wessels heeft ze toen een flinke premie geboden. De beurs stond toen op 215. En nu staat hij op…”- hij kijkt de beursvloer op – “op 535.” Die partijen zijn er normaal gesproken zeker niet slechter op geworden, wil hij maar zeggen.

VolkerWessels gaat het waarmaken, belooft De Ruiter. Maar verwacht geen gekke dingen. “We blijven keurig netjes gecontroleerd groeien.”

Reageer op dit artikel