nieuws

Foutje bedankt: vergeten hoogwerker kan station Utrecht niet uit

bouwbreed 1633

Foutje bedankt: vergeten hoogwerker kan station Utrecht niet uit

NS zit in haar maag met een hoogwerker op station Utrecht Centraal. Het apparaat staat al maandenlang werkeloos in de stationshal en moet misschien wel tot begin volgend jaar blijven staan voor hij kan worden uitgetakeld.  

De hoogwerker moet aan de Jaarbeurskant worden uitgehesen, maar dat kan niet zolang het Jaarbeursplein open ligt voor de bouw van een ondergrondse parkeergarage.

Achter afzetlinten tot volgend jaar

Pas begin volgend jaar is het dak van die garage sterk genoeg om een kraan te kunnen dragen. Tot die tijd staat de hoogwerker achter afzetlinten in een hoekje van de stationshal.

NS woordvoerder Hessel Koster erkent dat de NS in haar maag zit met de hoogwerker. “Het verdient geen schoonheidsprijs in de hal van het drukste station van Nederland. Tegelijkertijd hebben we aardig wat ruimte en hebben we hem zo kunnen neerzetten dat hij niet de looproutes van de treinreizigers blokkeert.”

Hoogwerker werkloos sinds december

De hoogwerker is tijdens de verbouwing van het station voor allerlei klusjes ingezet. “Van het installeren van signaleringsborden tot het vervangen van een lamp.  Maar sinds december staat hij niets te doen. Voor reguliere onderhouds en schoonmaakwerkzaamheden hebben we een kleinere hoogwerker aangeschaft. Die staat overdag netjes in een klein schuurtje opgesteld en komt er ’s nachts uit als hij nodig is.”  

Verhuurder Europsupply is zich van geen kwaad bewust. “Wij hebben de hoogwerker anderhalf jaar geleden geleverd en hem zelf op het balkon getakeld bij het stadskantoor. We weten niet beter dan dat de NS hem nog steeds gebruikt.” 

Kraan komt er wel uit

Of NS per week, maand of jaar verhuurt, wil de woordvoerder niet zeggen.  “Als ze hem echt niet kwijt kunnen zullen ze hem moeten kopen. Maar ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er geen mogelijkheid is om hem uit het station te takelen. Zo ver hoeft een kraan niet te rijken. Linksom of rechtsom komt hij er echt wel uit.” 

Reageer op dit artikel