nieuws

Bouwdirecteur ‘Cort en klein’ bezorgt Cobouw nieuwe Kopspijkertafel

bouwbreed Premium 1819

Bouwdirecteur ‘Cort en klein’ bezorgt Cobouw nieuwe Kopspijkertafel

Een memorabel moment voor het Cobouw Café. Hoogstpersoonlijk leverde Laudy-directeur Jack Corten op de redactie van Cobouw donderdagmiddag een ambachtelijk gemaakte nieuwe tafel af voor het traditionele Kopspijkerspel. De vorige had hij kort en klein geslagen. 

Chateau Neercanne. November 2016. Cobouw Café Maastricht. Jack Corten is zijn emoties even niet meer de baas, grijpt de klauwhamer en slaat net zo lang tot de spijker dwars door de Ikea-Kopspijkertafel van Cobouw splijt.


 

“Ik was al die politieke antwoorden aan tafel van bestuurders zo zat”, verklaarde Corten. “Het ging over al die verschillende investeringspotjes van Limburg. Met verschillende loketten en verschillende aanspreekpunten. En als je iets gedaan wilt krijgen…pfff.”

Gooi dat geld nou op één hoop, was het verzoek van lokale bouwers. En investeer dat vervolgens gericht in aardgasloze wijken of andere duurzaamheidsprojecten. Gedeputeerde Ger Koopmans wilde daar niet aan. Daarom sloegen de stoppen door bij de Laudy-directeur, zij het met een ferme lach.  

Beteuterd keken de twee presentatoren van het Cobouw Café naar het tafeltje waarmee ze al een hele geschiedenis hebben opgebouwd. Ze liepen ermee door de straten van Zaanstad, Zoetermeer, Deventer en ga zo maar door. Van Maxime Verhagen tot aan Melanie Schultz. Allemaal speelden ze het spel sportief mee.

“Ik regel een nieuw tafeltje”, stelde Corten gerust. Donderdagmiddag sloeg hij spijkers met koppen en bezorgde hij de ambachtelijk gemaakte, hardhouten, op de werkplaats van Laudy in Sittard gemaakte tafel op de redactie. De directeur sleutelde hem zelf in elkaar, bracht hem zelf op het karretje naar binnen via de lift omhoog en deed er voor de aardigheid ook nog een mooie hamer bij en een paar spijkers.

En zo loopt het verhaal van het Kopspijkerspel toch nog goed af. En naar het schijnt, gaat Jack Corten tegenwoordig het leven door met de bijnaam Cort én klein.

Reageer op dit artikel