nieuws

Omzet Royal HaskoningDHV gedaald door slechte Nederlandse markt

bouwbreed 37

Omzet Royal HaskoningDHV gedaald door slechte Nederlandse markt

Royal HaskoningDHV heeft zijn omzet vorig jaar zien dalen, onder meer door krimp in Nederland. Mede dankzij bezuinigingen bleef de winst stabiel, maakte het internationaal actieve ingenieurs- en adviesbureau dinsdag bekend.

De omzet van HaskoningDHV slonk vorig jaar met 8 procent naar 601 miljoen euro. Daarbij was sprake van achteruitgang in Nederland, de grootste markt van het bedrijf. Groot-Brittannië toonde herstel na het moeilijke jaar 2015. De nettowinst bleef nagenoeg stabiel op 12 miljoen euro.

Verkiezingen

In Nederland bleven vorig jaar vooral de investeringen vanuit de industrie en in gebouwen achter, zei bestuursvoorzitter Erik Oostwegel in een toelichting. Hij voorziet op dat vlak herstel in 2017. De opdrachten op het gebied van infrastructuur bleven vorig jaar redelijk stabiel, maar daar is het afwachten wat de verkiezingen van woensdag en de daaropvolgende regeringsformatie opleveren.

Het aanhoudende economische herstel kan gunstig uitpakken voor de werkgelegenheid bij HaskoningDHV, dat afgelopen jaren nog het mes zette in het personeelsbestand. Daarbij wordt wel gekeken naar ander personeel dan voorheen. ,,Minder tekenaars en rekenaars”, aldus Oostwegel. De aandacht gaat nu meer uit naar technologische oplossingen en samenwerkingen met start-ups.

Financiële positie sterk

HaskoningDHV ziet de toekomst al met al zonnig in, maar stipte het werkkapitaal als aandachtspunt aan. Vorig jaar overtroffen de uitgaven van het bedrijf de inkomsten namelijk, onder meer door een groei in uitstaande rekeningen van klanten en een hoge belastingaanslag. De financiële positie is echter nog altijd sterk, aldus het bedrijf.

Reageer op dit artikel