nieuws

Minister Schultz te gast in Cobouw Café

bouwbreed Premium 8

Minister Schultz te gast in Cobouw Café

Een kleine primeur voor het Cobouw Café. Morgenavond schuift er voor het eerst een minister aan tafel.

Het gaat om minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. Na de verkiezingen en de formatie van het nieuwe kabinet, neemt ze afscheid van het Binnenhof, maar voorlopig bepaalt zij nog waar de miljarden naar toegaan. Afgelopen weken nam ze ook verschillende wegenbouwbesluiten. Vanochtend nog maakte ze bekend waar een nieuw stuk asfalt tussen de A12 en de A15 precies komt te liggen. 

Infrastructuur is tijdens de verkiezingen daarentegen nauwelijks nog een verkiezingsitem geweest. Cobouw zal de minister vragen waar dat aan ligt. Daarnaast willen we ook van haar weten of er geld bij moet de komende jaren.

Onvoldoende geld

Tot 2030 zijn de meeste miljarden namelijk al belegd. Bovendien lijkt er nog onvoldoende geld gereserveerd voor het vervangen van verouderde bruggen en kunstwerken.

Met bouwers en Kamerleden staan we morgenavond in Den Haag ook stil bij de woningmarkt. Het huidige kabinet vindt dat de nieuwbouwopgave een lokaal issue is, maar er gaan steeds meer geluiden op dat die aanpak niet werkt. Is er een nieuwe landelijk programma nodig?

Infra-quiz

En wat kan het nieuwe kabinet doen om honderdduizenden woningen te verduurzamen de komende jaren? Op dit soort vragen geven we morgen antwoord. Het programma wordt afgewisseld met livemuziek, een gesproken column van Cees-Jan Pen, een infra-quiz en een kopspijkerspel.

Wilt u erbij zijn? Dat kan, er zijn nog een paar plekken over. Aanmelden kan via www.cobouw.nl/cobouwcafe.

Onze tafelgasten
•    Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu
•    Tijs van den Boomen, Snelweg boekenschrijver
•    Cees-Jan Pen, Fontys
•    Jeroen de Veth, namens de VVD
•    Albert de Vries, namens de PvdA
•    Wytske de Pater, namens CDA
•    Ronald Paping, Woonbond
•    Henk Homberg, vicevoorzitter Bouwend Nederland
•    Teus de Wit, directeur van de Versluysgroep
•    Marnix Norder, voorzitter Aedes

De presentatie is in handen van Joost Zwaga en Thomas van Belzen

Reageer op dit artikel