nieuws

Meer omzet en meer winst voor Batenburg Techniek

bouwbreed Premium 42

Meer omzet en meer winst voor Batenburg Techniek

Batenburg Techniek heeft afgelopen jaar zowel de omzet als de winst weten op te voeren. De opbrengsten namen met 10 procent toe tot ruim 146 miljoen. Het bedrijfsresultaat steeg 44 procent naar 5,6 miljoen.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die de technisch dienstverlener heeft bekendgemaakt. Onder aan de streep hield Batenburg Techniek 3,9 miljoen over, dat is 1,7 miljoen meer dan in 2015.

Het bedrijf profiteerde naar eigen van de “aantrekkende woningbouw en de toename van lokale en duurzame energieopwekking”. Verbreding van het “productportfolio” zorgde voor omzetstijging van de handelstak dankzij “leveringen aan grote installateurs in het elektriciteitsnetwerk en in de utiliteitsbouw”.

Het herstel in de bouwsector zorgde er bovendien voor dat de installatiepoot van het concern meer afstand kon nemen van de aanbestedingsmarkt. Ook dat leverde meer omzet en vooral winst op.

“Voor vaste opdrachtgevers werkte de divisie vaker met strategische partners. Ook steeg het aantal aanvragen om  in  bouwteams  te  werken  aan  innovaties  en  nieuwe  ontwikkelingen. Dit  draagt  bij  aan  de  kwaliteit  van geleverde oplossingen, waardoor de laagste prijs niet uitsluitend het belangrijkste keuzecriterium is”, aldus het concern in een toelichting op de jaarcijfers.

Werkvoorraad geeft vertrouwen

Ook voor dit jaar rekent Batenburg voor meer omzet en meer winst. Een concrete prognose gaf topman Ralph van den Broek niet. Maar, zo liet hij weten, “de werkvoorraad en orderportefeuille begin 2017 geven vertrouwen in een goede start van het jaar.”

Reageer op dit artikel