nieuws

Inval na vermoedens van fraude bij schelpenwinbedrijf

bouwbreed 55

Inval na vermoedens van fraude bij schelpenwinbedrijf

Opsporingsinstanties hebben maandag op twee adressen in Friesland de administratie in beslag genomen van een schelpenwinningsbedrijf, dat verdacht wordt van fraude.

De Inspectie Leefomgeving en Transport en opsporingsambtenaren van Rijkswaterstaat zoeken naar bewijs voor het vermoeden dat gesjoemeld is met de winning van schelpen in de Waddenzee. Daarmee zou het bedrijf enkele honderdduizenden euro’s hebben opgestreken.

De eigenaar wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Hij zou onjuiste meldingen hebben gedaan en schelpen hebben gewonnen in de Waddenzee in plaats van in de Noordzee, waarvoor hij wel een vergunning had.

Schelpen worden gebruikt in de drainage, bij isolatie en oeverbescherming of voor de aanleg van fiets- en wandelpaden. Vergunninghouders moeten melden waar en hoeveel schelpen zij langs de oevers hebben gewonnen. Bij een schelpenwinningsbedrijf in Zeeland loopt een vergelijkbaar onderzoek.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels