nieuws

Hommen president-commissaris VolkerWessels

bouwbreed 33

Hommen president-commissaris VolkerWessels

Voormalig ING-topman Jan Hommen wordt president-commissaris van het grote Nederlandse bouwconcern VolkerWessels. Dat liet het bedrijf, waarvan onlangs bekend werd dat het de mogelijkheden van een beursgang bestudeert, donderdag weten.

Hommen neemt bij VolkerWessels de voorzittershamer over van Henry Holterman. Die blijft wel zitten in de raad van commissarissen, maar voortaan als vicevoorzitter. Naast Hommen heeft VolkerWessels nog een ervaren kopstuk als commissaris binnengehaald. Ook oud-SBM Offshore bestuurder Sietze Hepkema komt het toezichtsorgaan versterken.

De benoeming van de twee nieuwe commissarissen past volgens het bedrijf in het onderzoek naar een mogelijke beursgang. Hierdoor komt het toezicht meer in lijn met wat gewenst is voor ondernemingen van deze omvang, aldus VolkerWessels. De overige commissarissen zijn de bekende miljardair en vastgoedondernemer Dik Wessels en René Kuipers.

De bijna 74-jarige Hommen was eerder onder meer financieel directeur bij Philips en stond van 2009 tot 2013 aan het hoofd van ING. Later gaf de gewezen puinruimer nog enige tijd leiding aan de in de problemen geraakte accountantsfirma KPMG om daar schoon schip te maken. Hij is tevens vicevoorzitter van de raad van commissarissen van supermarktconcern Ahold Delhaize.

VolkerWessels is een van de grootste bouwconcerns van Nederland. Bij het bedrijf werken circa 15.000 mensen. Het bedrijf had eerder al een notering in Amsterdam maar werd in 2003 door de familie Wessels van de beurs gehaald. Persbureau Reuters meldde onlangs op basis van bronnen dat het bedrijf daar mogelijk nog voor komende zomer zijn rentree zal maken.

Reageer op dit artikel