nieuws

Corporaties schroeven woningverkopen met kwart terug

bouwbreed 13

Corporaties schroeven woningverkopen met kwart terug

Woningcorporaties hebben in 2016 een kwart minder bestaande woningen aan particulieren verkocht dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In 2016 werden ruim 11.000 woningen verkocht, het jaar ervoor bijna 15.000. 

Verkoop geliberaliseerde woningen

Corporaties namen zich de afgelopen jaren voor de sociale huurvoorraad zo veel mogelijk in stand te houden. Wel werd door voormalig minister van wonen, Stef Blok, aangedrongen op verkoop van te liberaliseren woningen en geliberaliseerde woningen.

Uit onderzoek van Cobouw bleek vorige week dat in de periode 2014-2016 90 procent van de verkochte bestaande woningen aan particulieren energielabel C of slechter had. Corporaties hebben in het Energieakkoord afgesproken dat ze hun woningbezit in 2021 naar gemiddeld energielabel B hebben gebracht. 

 

Reageer op dit artikel