nieuws

BVR verdubbelt winst, maar haalt omzetdoel niet

bouwbreed 55

BVR verdubbelt winst, maar haalt omzetdoel niet

BVR Groep heeft vorig jaar de omzet met bijna 30 procent opgevoerd tot 37,5 miljoen euro. De nettowinst verdubbelde tot 216.000 euro. Dat heeft het bouwbedrijf uit Roosendaal bekendgemaakt.

Hoewel de geprognotiseerde omzet van 45 miljoen niet werd gehaald, toont de directie zich tevreden met de cijfers. “Met het behaalde resultaat schrijft de bouwgroep voor de vierde keer op rij na de start in februari 2013 zwarte cijfers”, aldus Tonny Vromans, die samen met Peter Suijkerbuik de leiding vormt.

Doorschuiven projecten remt omzet

BVR zag, net als in het jaar ervoor, projecten worden doorgeschoven. Mede daardoor viel de omzet wat lager dan verwacht uit. Ook leidde het tot een onevenwichtige verdeling van de omzet over het jaar: een derde van de opbrengsten werd in het eerste halfjaar gerealiseerd, twee derde in de tweede helft.

De bouwer profiteerde in 2016 naar eigen zeggen vooral van de aantrekkende woningmarkt. Daarnaast slaagde BVR er in om meer eigen projecten te ontwikkelen.

“Dankzij nauwere samenwerking met beleggers en andere financiers zijn we veel beter in staat om totaalbouwproducten te realiseren. De ingrediënten die hiervoor nodig zijn – ontwerp, engineering, bouw, onderhoud en financiering – spelen niet alleen een doorslaggevende rol in de gesprekken met opdrachtgevers, maar resulteren ook in een toename van het aantal eigen projecten”, aldus Suijkerbuijk.

Minder afhankelijk van aanbestedingsmarkt

BVR wil 75 procent van de omzet halen uit partnerprojecten en maximaal 25 procent uit aanbestedingen. Afgelopen jaar werd die doelstelling meer dan gehaald: van de totale omzet kwam 20 procent uit aanbestedingen.

De bouwer richt zich daarnaast op een omzet van rond de 45 miljoen. Vromans en Suijkerbuijk sluiten niet uit dat dat dit jaar wordt gehaald. “Naast de naar 2017 doorgeschoven projecten, geeft de orderportefeuille namelijk alle reden om van een forse toename van de omzet uit te gaan”, aldus de directeuren.

Reageer op dit artikel