nieuws

Voor het eerst een vrouw aan het roer bij Rijkswaterstaat

bouwbreed 461

Voor het eerst een vrouw aan het roer bij Rijkswaterstaat

Michèle Blom (1963) wordt de nieuwe directeur-generaal bij Rijkswaterstaat. Per 15 mei neemt zij het stokje over van Jan Hendrik Dronkers, heeft het kabinet besloten. Zij wordt de eerste topvrouw sinds de oprichting van de dienst in 1798.

Blom is nu nog directeur-generaal Straffen en Beschermen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Daarvoor was ze plaatsvervangend directeur-generaal Bereikbaarheid, tevens directeur Wegen en Verkeersveiligheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Organisatiesocioloog

Eerder vervulde zij de functies van directeur Regionale bereikbaarheid en veilig transport en van hoofddirecteur Inspectie Verkeer en Waterstaat bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat. Bij het ministerie van Justitie was ze directeur Sanctie- en Preventiebeleid, en tevens plaatsvervangend directeur-generaal Preventie, Jeugd en Sancties. Michèle Blom studeerde Organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Reageer op dit artikel