nieuws

Overijssel start proef met abonnement energiebesparende voorzieningen

bouwbreed Premium 109

Overijssel start proef met abonnement energiebesparende voorzieningen

Een abonnement op energiebesparende maatregelen: voor 600 particuliere woningbezitters in Overijssel is het mogelijk. In plaats van een eenmalige investering, betalen huiseigenaren een maandelijks bedrag aan bedrijven die de woning uitrusten met energiebesparende voorzieningen.

De provincie Overijssel, gemeenten, het Energiefonds Overijssel, het bedrijfsleven en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sloten hiervoor vandaag een overeenkomst. Dit meldt Bouwend Nederland.

Voorzieningen blijven eigendom huiseigenaar

Een keurmerk voor het abonnement garandeert een goede uitvoering en financiering, aldus Bouwend Nederland. De abonnementen hebben een looptijd van 10, 15 of 20 jaar. De energievoorzieningen, zoals isolatie en zonnepanelen, blijven na de abonnementsperiode eigendom van de huiseigenaar.

Uiteindelijk moeten naar aanleiding van de proef bedrijven in de rest van Nederland de aanpak met een abonnementsvorm overnemen.

De proef is een initiatief van de provincie Overijssel, het Energiefonds Overijssel, de gemeenten Deventer, Enschede, Zutphen, Lochem, Ede en Breda, de werkgeversorganisaties VNO/NCW, Bouwend Nederland, UNETO/VNI, MKB Deventer en de Deventer Kring van Werkgevers en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Reageer op dit artikel