nieuws

Oefenfabriek voor realistische veiligheidstrainingen

bouwbreed Premium 47

Oefenfabriek voor realistische veiligheidstrainingen

Een oude rubberfabriek van Shell, wordt opnieuw opgebouwd bij de RDM campus in Rotterdam om dienst te doen als oefenfaciliteit. Vanaf april kunnen studenten en medewerkers daar levensechte veiligheidstrainingen volgen. 

KH Engineering verzorgt in opdracht van Deltalinq de engineering van de fabriek die nu nog in onderdelen op de kade ligt van Rotterdam Heijplaat. Mourik heeft afgelopen najaar al de fundering gerealiseerd bij de RDM Campus. Na voltooiing van het detailontwerp kan de assemblage van start. Daarvoor tekenen zeven industriele dienstverleners die zich verenigd hebben in PRO: Project Realisatie Oefenplant.

Het is de bedoeling om vanaf april veertig trainingen en opleidingen aan te bieden in de oefenplant.  Leerlingen kunnen aan de slag tussen levensechte distillatiekolommen en andere realistische installaties.  Deltalinq zal de opleidingen gaan erkennen. Zo zijn de bedrijven in de haven verzekerd van de kwaliteit en hoeven aannemers niet steeds opnieuw aan te tonen dat ze over juiste veiligheidspapieren beschikken. 

Reageer op dit artikel