nieuws

Nieuw opleidingsinitiatief voor gespecialiseerde aannemerij

bouwbreed 18

Nieuw opleidingsinitiatief voor gespecialiseerde aannemerij

Voor zes beroepen in de gespecialiseerde aannemerij worden dit jaar zes nieuwe opleidingslocaties geopend. Deelnemende bedrijven zetten eigen personeel in om zowel bestaande als nieuwe werknemers in de sector op te leiden. De cursussen vinden plaats op de werkplaats van de bedrijven.

GAan in de Bouw, zoals het concept heet, is een initiatief van de Aannemersfederatie Nederland en diverse aangesloten brancheorganisaties. Het moet inspelen op duurzame inzetbaarheid van goed opgeleide vakmensen, aldus de initiatiefnemers.

In een driedaagse cursus wordt een specifieke deeltaak van het vak uitgediept. Vooralsnog zijn er cursussen beschikbaar voor metselaars, voegers, tegelzetters, betonboorders, dakdekkers (pannen en leien) en kalkzandsteenbewerkers. Ieder specialisme heeft zes opleidingslocaties, verspreid over het land.

De opleidingen hebben hun eigen certificeringssysteem. “Certificaten en diploma’s sluiten aan op wat bedrijven nodig hebben en voldoen aan de eisen van de Onderwijsinspectie”, valt te lezen op de website van GAan in de Bouw. Het kent drie niveaus van vakbekwaamheid: vakman, gezel en meester.

De eerste opleidingen starten in september van dit jaar.

 

Reageer op dit artikel