nieuws

Maxime Verhagen: sociale wetgeving moet op schop

bouwbreed Premium 55

Maxime Verhagen: sociale wetgeving moet op schop

De sociale wetgeving moet op de schop. Dat zegt Maxime Verhagen in een interview met Cobouw. Ook haalt hij flink uit naar het beleid van de huidige minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher.

“Die wet aanpak schijnconstructies moet echt anders. In plaats van zzp’ers bashen, moet een volgend kabinet het aantrekkelijk maken voor bedrijven om vaste mensen in dienst te nemen. Daarvoor zal de sociale wetgeving op de schop moeten”, zegt Verhagen.

De voorzitter van Bouwend Nederland stelt dat het beleid van Asscher averechts gewerkt heeft. Ook over de banenplannen heeft hij geen goed woord over.

Cobouw Verkiezings Café 

In het interview dat woensdag in het weekblad verschijnt, dringt Verhagen aan op een investeringsplan. Om de verduurzaming van de grond te krijgen, pleit hij voor drastische maatregelen.

In de aanloop naar de verkiezingen vindt op 8 februari tijdens de Bouwbeurs, in het BouwBeurs Café een Cobouw Café plaats tussen 12:00 en 13:30.

Deze editie staat in het teken van de verkiezingen. Maxime Verhagen gaat dan onder meer in discussie met de nieuwe voorzitter van Uneto VNI Doekle Terpstra en (kandidaat) Kamerleden van de VVD en GroenLinks. U kunt er ook bij zijn. Op 9 maart organiseert Cobouw met Bouwend Nederland een verkiezingscafé in Den Haag. Dan zijn we te gast in Dudok vanaf 18:00.

Reageer op dit artikel