nieuws

KCAP maakt masterplan voor nieuw stadsdeel Singapore

bouwbreed 54

KCAP  maakt masterplan voor nieuw stadsdeel Singapore

Voor de ontwikkelingen rondom het eindstation van de toekomstige hogesnelheidslijn in Singapore ontwikkelt een team rond Kees Christiaanse en Partners het masterplan. Dat heeft het ontwikkelingsbedrijf van Singapore bekendgemaakt. 

Het team onder leiding van het Rotterdamse bureau ontwikkelde een plan met hoge dichtheid rondom het toekomstige station aan de hogesnelheidslijn naar Kuala-Lumpur in  Maleisië. Het gebied moet gaan functioneren als de nieuwe internationale toegang tot de stadstaat. De nadruk in het plan ligt op de integratie van nieuwe waterwegen en groengebieden. Naast KCAP maken SAA Architects, Arup, S333 en Lekker deel uit van de winnende combinatie. 

Reageer op dit artikel