nieuws

Investeerders willen meer geld in woningen steken

bouwbreed 9

Investeerders willen meer geld in woningen steken

Institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars zouden graag meer geld investeren in huurwoningen in de vrije sector. Maar door een structureel gebrek aan woningen blijft een hoop geld op de plank liggen. Dat meldt vastgoedbelegger Syntrus Achmea.

De vastgoedinvesteerder wist afgelopen jaar een recordaantal van 3131 woningen te verwerven, veelal door nieuwbouwprojecten. Syntrus had graag nog meer woningen aan de portefeuille toegevoegd, maar die waren er niet.

Volgens Syntrus hadden institutionele beleggers afgelopen jaar in totaal 5,5 miljard euro klaarliggen voor de woningmarkt. Daarvan bleef 1 miljard euro onbenut. Dit jaar is 6 miljard euro beschikbaar. Vrije sector huurwoningen worden alom gezien als veilige investering met een goed rendement voor de langere termijn.

Syntrus zelf hoopt dit jaar andermaal minsten 3000 woningen aan de portefeuille toe te voegen.

Reageer op dit artikel