nieuws

Havenopdracht Brazilie voor Van Oord en Boskalis

bouwbreed Premium 150

Havenopdracht Brazilie voor Van Oord en Boskalis

Van Oord en Boskalis gaan voor in totaal 110 miljoen euro  de haven van Santos  uitbreiden en onderhouden. 

De baggerwerkzaamheden starten later dit najaar met de inzet van een aantal sleephopperzuigers en een backhoe. De komende maanden buigt de joint-venture zich eerst over het ontwerp en van de vaargeulen en de ligplaatsen van de haven. De werkzaamheden moeten in 2018 zijn afgerond. 

De haven van Santos is  grootste van Zuid-Amerika.  Bijna 30% van de buitenlandse handel van Brazilie verloopt via Santos. Van Oord is al decennia actief in Brazilië en heeft meer dan 40 bagger- en waterbouwkundige projecten langs de kust  uitgevoerd. Sinds 2013 is de Rotterdamse baggeraar actief met werkzaamheden in het Piacaguera-gebied. De Piacaguera-rivier wordt uitgediept om de toegang te verbeteren voor grotere schepen.  

 

Reageer op dit artikel