nieuws

Beton- en cementsector krijgt nieuwe koepelorganisatie

bouwbreed Premium 208

Beton- en cementsector krijgt nieuwe koepelorganisatie

De cement- en betonsector krijgt definitief een nieuwe, overkoepelende belangenorganisatie. Dat hebben de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) besloten.

De nieuwe organisatie vestigt zich in Woerden en zal worden aangevoerd door Ron Peters, de huidige directeur van de VOBN.

“Met  het standpunt dat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt, beogen de partijen een slagvaardige, efficiënte en dienstverlenende overkoepelende organisatie neer te zetten, met behoud van de verschillende identiteiten”, laat Peters weten.

Samenwerking op acht punten

Doordat gekozen is voor een federatief model blijven de brancheorganisaties bestaan. Binnen de nieuwe koepel zullen zij gaan samenwerken op de punten belangenbehartiging, betontechniek en normen, promotie en imago van beton, opleiding en leermiddelen, arbeidsvoorwaarden, KAM en veiligheid, statistiek en dienstverlening.

De naam van de nieuwe belangenorganisatie staat nog niet vast. Een van de namen die wordt overwogen is het Betonhuis.

Reageer op dit artikel