nieuws

‘Beschermvrouwe’ gebruikersvriendelijke woning knokt voor lijfsbehoud

bouwbreed Premium 102

‘Beschermvrouwe’ gebruikersvriendelijke woning knokt voor lijfsbehoud
VACpunt Wonen

De toekomst van VACpunt Wonen hangt aan een zijden draadje. De club die al meer dan een halve eeuw  opkomt voor de belangen van “alle woonconsumenten” doet er alles aan om te overleven. “We kunnen het nog even uitzingen, maar niet heel lang meer.”

Geldzorgen. Door het stopzetten van een subsidie door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat overkomt VACpunt Wonen. De organisatie die meepraat over nieuwe bouwnormen en bouwregels en via negentig landelijke commissies opkomt voor alle consumenten kreeg ongeveer 300.000 euro per jaar. De laatste jaren was er sprake van een afbouwconstructie.  

“We zagen het aankomen, maar al vaker in het verleden is gezegd dat de subsidie een keer zou ophouden. Tot nu toe kwam het duikelaartje echter steeds weer omhoog. Dit keer helaas niet”, verklaart Ruth Bakker -Houdijk, namens VACpunt Wonen.

Verhoudingen zijn nog altijd scheef

Is het terecht dat het ministerie stopt met de subsidie? Bakker: “Tijden veranderen, de overheid laat steeds meer over aan de markt De regels voor subsidies worden ook steeds strenger onder meer door bonnetjestoestanden. Wij behartigen echter aan algemeen belang, een consumentenbelang. Wie betaalt daarvoor? En de verhoudingen op de woningmarkt zijn nog altijd scheef. In onze ogen zou dat de overheid iets waard moeten zijn.”

Reageer op dit artikel