nieuws

Wereldhave kondigt forse reorganisatie aan

bouwbreed Premium 12

Wereldhave kondigt forse reorganisatie aan

Wereldhave gaat een substantiële reorganisatie doorvoeren in zijn kantorennetwerk en Nederlandse organisatie. Dat heeft het beursgenoteerde winkelvastgoedfonds vrijdagochtend aangekondig.

Doel van de bezuinigingsoperatie is de efficiëntie van de onderneming te verbetering en de kosten terug te brengen, aldus de Nederlandse vastgoedbelegger. Details wil Wereldhave pas geven bij de publicatie van de jaarcijfers op 3 februari.

Daarmee wordt Wereldhave het tweede genoteerde vastgoedfonds dat de buikriem gaat aanhalen. Najaar 2016 liet de nieuwe NSI-topman weten de kostenratio van het winkel- en kantorenfonds flink te willen verlagen om zo de winstgevendheid te verhogen.

Wereldhave zegt verder dat de resultaten over 2016 volgens de eerder uitgesproken verwachting zullen zijn. De bezettingsgraad van de winkelcentra van Wereldhave zijn in het vierde kwartaal gestegen, laat het fonds verder weten.

Reageer op dit artikel